Авторизація користувача у комп’ютерній системі за допомогою зчитування зображення капілярів судинної оболонки ока - Медвінський, С.В. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2023)
У статті запропоновано метод авторизації користувача у комп’ютерній системі (КС) за допомогою відслідковування малюнку капілярів судинної оболонки ока, які знаходяться під датчиком у різні відрізки часу. Розроблено модуль сканування хоріокапілярів судинної оболонки ока на основі 5-мегапіксельної камери з високою роздільною здатністю OmniVision OV5647 для одноплатного мінікомп’ютера Raspberry Pi, макролінзи та NIR-діода. Запропоновані метод та макет пристрою підвищують захист КС від несанкціонованого доступу або помилки з ідентифікацією клієнта КС у випадку використання спотворених статичних біометричних параметрів (виготовлених зліпку або макету з ключовими точками відбитку пальця, обличчя, райдужки тощо).