Формалізація технологічного процесу діагностики програмного забезпечення після впливу кібератак - Добришин , Ю.Є; Бондаренко, І.Д.; Сидоренко, С.М. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2023)
В роботі розглядаються питання застосування логіко-математичного апарату при формалізації процесів діагностування програмного забезпечення після його пошкодження (внаслідок впливу кібератак), під час експлуатації автоматизованих інформаційно-телекомунікаційних систем та комплексів. Запропоновано математичний апарат автоматизації процесу діагностування програмного забезпечення, який використовує логіку предикатів та дозволяє застосовувати математичні вирази, що описують властивості дефектів програмного забезпечення, правила їх виводу, відповідно до положень, прийнятих в математичній логіці. Приклади описів проектних рішень дозволяють автоматизувати проектування технологічних операцій діагностування пошкодженого програмного забезпечення після впливу кібератак, а також, забезпечують створення логічних проектних процедур щодо операцій відновлення пошкодженого програмного забезпечення.