Аналіз транспортної бази для встановлення стабілізованої платформи нетипової артилерійської системи - Кузавков, В.В.; Поляк, І.Є. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2023)
В роботі проведено аналіз технічних характеристик транспортних засобів з метою встановлення нетипових вогневих засобів тактичної ланки з уніфікованою стабілізаційною платформою. Стабілізаційна платформа забезпечує автоматичну компенсацію збурень обумовлених функціонуванням вогневих засобів. В основу аналізу покладено вимоги до рухомих засобів, перелік нетипових вогневих засобів які вже використовуються в зоні ведення бойових дій та недоліки конструкцій саморобного переобладнання транспортних засобів.