Розробка автоматизованої системи моніторингу показників фізіологічного стану дитини - Ковівчак, Я.В.; Дубук, В.І.; Берташ, Д.С. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2023)
Стаття присвячена розробці автоматизованої системи моніторингу показників фізіологічного стану дитини. Приведено обґрунтування актуальності розробки системи. Проведено аналіз існуючих мобільних пристроїв отримання даних про фізіологічний стан людини. Розглянуто їх переваги та недоліки. Розроблено структурну схему системи. Побудовано діаграму випадків використання. Розроблено діаграму діяльності та діаграму класів. Побудовано базу даних системи. Здійснено реалізацію усіх компонентів системи, бази даних та інтерфейсу користувача. Розроблена автоматизована система моніторингу фізіологічного стану дитини може знайти своє застосування як окрема система, так і як частина медичного сервісу України для комплексного опрацювання даних про стан здоров’я дітей.