Спосіб оптимізації передачі однотипних JSON-документів комп’ютерними мережами - Колпаков, П.С.; Марченко, О.І. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2022)
У даній статі проаналізована проблема надлишковості та неефективності формату JSON. Розглянуті існуючі способи оптимізації та запропонований новий спосіб, що дозволяє досягти поставлених задач без втрати основних переваг зазначеного формату. Розглянутий спосіб базується на ідеї попереднього аналізу повідомлень в системі з метою їх структуризації та розділення на окремі класи. Результатом виконання дій нового способу є спеціальний бінарний формат документів, оптимізований для конкретної системи але з можливістю передачі будь-яких повідомлень.