Метод розпізнавання дефектного мовлення на базі технології Mel-cepstral - ПотаповаK.; Наливайчук, М.; Климчук, І. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2022)
У статті досліджується методи розпізнавання мови людей з порушенням мовного апарату по короткому словнику з використанням mel-кепстральних коефіцієнтів.