Розробка автоматизованої системи моніторингу надзвичайних ситуацій у лісових екосистемах - Ковівчак, Я.; Дубук, В.; Дмитришин, А. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2022)
Стаття присвячена розробці автоматизованої системи моніторингу надзвичайних ситуацій у лісових екосистемах. Розглянуто актуальність розробки такого класу систем. Проведено аналіз існуючих методів та засобів контролю надзвичайних ситуацій в лісових екосистемах. Приведено структурну схему систем з урахуванням інформаційних потоків. Розглянуто концептуальну модель системи. Розроблено блок-схеми алгоритмів роботи системи. Приведено діаграму прецедентів. Розроблено діаграму потоків даних та діаграму класів системи. Приведено схему бази даних та основні компоненти системи. Розроблено інтерфейс користувача автоматизованої системи моніторингу надзвичайних ситуацій у лісових екосистемах.