Аналіз протоколів передачі інформації для технології дистанційного управління засобами мережі Інтернет. - Мороз , С.; Гузюк , Г. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2021)
В статті розглянуті технології дистанційного управління різноманітним обладнанням за допомогою засобів мережі Інтернет. Зокрема проаналізовані різні протоколи передачі даних (інформації), які використовуються для технології управління, виявлено їх переваги та недоліки. Визначено, що одним з найбільш раціональним є протокол передачі даних MQTT.