Критерії вирішення оперативних задач світових стандартів інформаційних систем CCTV - Терлецький, Т.; Ткачук, А.; Кайдик, О.; Цебрук, В. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2020)
Проведено аналіз критеріїв вирішення оперативних задач інформаційними телевізійними системами спеціального призначення CCTV, що регламентують відповідні стандарти різних держав. Встановлено розбіжність їх величин в стандартах і, у відповідності до теорії зміни просторової щільності пікселів та тенденцій постійного збільшення роздільної здатності матриць, висунуто припущення про граничне значення роздільної здатності відеокамер, досягнення якої обумовить подальшу доцільність використання цих критеріїв, та визначено шляхи реалізації цього завдання.