Особливості реалізації та оцінка криптостійкості шифру Rabbit. - Журавська, І.; Обухова, К. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2020)
В роботі розглянуто алгоритм шифру Rabbit, властивості його безпеки та продуктивності. Представлено особливості реалізації шифру Rabbit, який використано для шифрування та дешифрування двійкових даних. Алгоритм Rabbit реалізований на мові С++. Показано, що основною перевагою використання алгоритму Rabbit як потокового шифру є поєднання швидкості та ефективності (рівня безпеки). Досліджено криптостійкість шифру Rabbit під атакою грубої сили з вирахуванням часу перебору ключа (часу секретності інформації) за умови, що алгоритм ідеальний. Доведено, що з урахуванням закону Мура час криптоаналізу скорочується більш ніж на порядок.