Основні загрози безпеці інформаційних систем - Бортник, К.; Делявський, М.; Кузьмич, О.; Багнюк, Н.; Чернящук, Н. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2020)
В даній статті проведено актуальний аналіз основних загроз безпеці інформаційних систем, серед яких - загрози порушення конфіденційності інформації, порушення цілісності інформації, загрози порушення працездатності системи. Виконано дослідження підходів реалізації безпеки інформації автоматизованих систем, наведено відповідні статистичні дані. Проаналізовано шляхи перешкоджанню витоку інформації, забезпечення її цілісності, розроблено принципи проектування ефективної системи захисту даних