Технології апаратної віртуалізації мікропроцесорів Intel. - Христинець, Н.; Чернящук, Н.; Міскевич, О.; Повстяна, Ю.; Довгонюк, М. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2020)
Розглянуті особливості структури мікропроцесорів архітектури Nehalem: контролер пам’яті, ієрархію кешу, TLB та організацію доступу до пам’яті. Подано технічні характеристики процесорів на сокеті LGA1156 в межах одного модельного ряду як результати тестів даної архітектури та досліджено методи організації віртуальної пам’яті.