Використання технології шифрування інформації для безпечної передачі в мережі. - Гринюк, С.; Поліщук, М. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2020)
Технологія шифрування даних не тільки може шифрувати та дешифрувати дані, але й може реалізувати цифровий підпис, аутентифікацію та автентифікацію та інші функції, забезпечуючи таким чином конфіденційність, цілісність і підтвердження передачі даних по мережі. З метою підвищення безпеки даних у мережевому зв’язку в роботі розглядається гібридна система шифрування, яка використовує для шифрування та дешифрування потрійний алгоритм DES з високою безпекою, і два ключі шифруються за допомогою алгоритму RSA, забезпечуючи таким чином безпеку потрійного ключа DES та вирішуючи проблему управління ключами.