Аналіз вразливості безпеки функціонування BGP та причин складності боротьби з ними. - Войтенко, Є.; Орлова, М. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2020)
У цій статті проведено дослідження та аналіз вразливостей роботи BGP зі сторони його алгоритмічної поведінки та зі сторони механіки налагоджування зв’язку між автономними системами за вимогами даного протоколу. Також наведений системний аналіз проблематики введення схвалених IETF розширень до цього протоколу, проблематика тестування нових рішень, а також причин повної або часткової відмови від остаточного їх загальнодоступного використання. На основі виконаного аналізу описані можливі варіанти подальших напрямків дій для боротьби з описаними вразливостями.