Математичні моделі пристроїв перетворювальної техніки. - Лишук, В.; Євсюк, М.; Селепина, Й.; Копилець, Н. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2020)
У статті запропоновано математичні моделі однофазних мостових випрямляча та інвертора, диференціальні рівняння яких записані в нормальній формі Коші. Показано, що такі моделі є найбільш ефективними для аналізу різноманітних режимів роботи. Розв’язок диференціальних рівнянь реалізується із застосуванням числових методів з допомогою комп’ютерної техніки.