Особливості вивчення мови запитів SQL в профільному курсі інформатики закладів загальної середньої освіти - Булатецька, Л.; Булатецький, В. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2020)
Матеріал статті містить роз’яснення і методичні рекомендації для вивчення теми "мова запитів SQL" в профільному курсі інформатики закладів загальної середньої освіти. В роботі детально описано поняття цілісності даних в реляційній базі даних, проаналізовано ризики порушення цілісності даних при додаванні, оновленні та видаленні записів в багатотабличній базі даних та принципи побудови і порядок виконання запитів SQL на вибірку даних.