Метод моментів як інструмент комп’ютерної діагностики навчальної діяльності (на прикладі вивчення програмування). - Головін, М.; Головіна, Н.; Гузачов, Д.; Головіна, Н. (КОМП’ЮТЕРНО-ІНТЕГРОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСВІТА, НАУКА, ВИРОБНИЦТВО, 2020)
Проведений модельний розгляд динаміки трансформацій статистичних розподілів швидкостей навчальних дій великих груп учнів. Для дослідження змін був застосований математичний апарат методу моментів. Аналіз динаміки змін моментів розподілів першого – четвертого порядків, що відбуваються в процесі навчання, дає базис для об’єктивних інтегральних оцінок проходження процесу навчання.